pátek 17. března 2017

Den pátý - pět míst, která chci navštívit

Ty jo, jsem fakt dobrá, takhle dlouho mi nikdy žádná výzva nevydržela.



Slane Castle 17.11.2003, koncert Red Hot Chili Peppers
Dobře, tohle je nereálný, ale kdybych mohla cestovat časem a prostorem, jako první bych jela sem. Nejen že podle mě tohle byl koncert ze zlaté éry RHCP, ale taky je to nejspíš jejich nejlepší koncert. Navíc pro mě má přidanou hodnotu toho, že tohle byla první věc, na jakou jsme se dívali s Mártym.


Irsko
Irsko je pro mě kouzelná země. Jednak naprosto miluju irskou mytologii, architekturu a tak dál, ale ta příroda... no tak, řekněte mi, že když si vyhledáte obrázky z Irska, tak nemáte chuť se prostě vyválet v té nádherně zelené trávě.

Hastings
Hastings je přímořské město na jihu Anglie, dějepisáři si možná vybaví bitvu u Hastingsu z roku 1066 (Taky tam na to jsou patřičně hrdí a i pekárna nese název 1066). Byla jsem tam v roce 2015 se školou. Bohužel jen týden a neměli jsme čas si prohlédnout staré město. Proto bych dala cokoliv za to se tam vrátit a pokochat se tamní přírodou, zapadlými uličkami lehce vonící mořem...

Benátky
Co si budeme povídat, Benátky jsou město zamilovaných. Byla tam moje kamarádka a tím, co mi o Benátkách vyprávěla, mě naprosto navnadila na to se tam podívat. Chci se ztratit v uličkách, dýchat milostnou atmosféru města a nikam nespěchat.

Bradavice
Abych nepůsobila trapně realisticky, dovolím si sem přihodit svůj dětský sen. Harry Potter je moje láska, miluju velké hrady a ty britské dvojnásob. Výlet do takových Bradavic by pro mě byl splněním všech dětských i teenagerovských snů.

2 komentáře:

  1. Benátky jsou nádherný, ale hlasitý a přelidněný. Bradavice znějí mnohem, mnohem líp :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto tam jsou kanály, abys mohla přebytečný lidi utopit :D

      Vymazat