pátek 31. března 2017

Den devatenáctý - moje první láska

Asi už není tajemství, kdo byla moje první láska. A je mi to celkem jedno. Říkejte si co chcete, jsem ráda, že zrovna ona byla moje první sněhová vločka.

Byla tak moc maličká, tak vystrašená a tak hrozně potřebovala někoho, kdo řekne neboj se, je to jenom paranoia, mám tě ráda, víš to, že jo? A byla stejně rozbitá jako já. Dalo mi strašně práce ji oslovit. To první hej, máš pěkný tričko, Green Day žeru, na to jsem se připravovala strašně dlouho.

Moje první láska byla... já nevím. Občas mám pocit, že k ní teď cítím víc než tehdy. V té době jsem byla zabouchlá do někoho, pro koho jsem znamenala jenom free okopčenej úkol na angličtinu a půjčený učebnice. Říkám si, že kdybych tehdy nebyla tak blbá a prostě se soustředila na ni...

Nebyly jsme spolu dlouho, ale znáte to o tom, jak první sněhová vločka je ta nejbělejší? No. Pořád mám v hlavě vzpomínky na to, jak jsem si vždycky nechávala ujet autobus a čekala na ten, co pojede zároveň s jejím, jak ona seděla na zábradlí a já na atlasu do školy, jak jsem jí ukazovala Sevenfoldy... první kávomatový randíčka... Chození do pražírny. Jak mě soudila (a pořád soudí) za to, že si kafe sladím. 

Ty první záchvěvy. 
A ty jsi... jako bi, nebo jak to máš? 
Trapný heteráci. Budem je všechny nenávidět.
Kávovina není kafe!
Víš, že tě mám ráda, že jo?
Zkus se aspoň dneska vyspat...
Já nevím... nevím, co na to říct, jen... mrzí mě to?
Už to neděláš?
Aww, pocem...

Tehdy sněžilo. Ten náš první večer. Ten večer, kdy jsme se za ruce dovedly k supermarketu, já jí vtiskla nervózní pusu na tvář a s malým úsměvem na tváři odešla zas zpět na autobus.

Kdykoliv tě vidím, vidím v tobě pořád to samý. Jsi moje maličká a potřebuješ ochránit. Vím, že to čteš, doufám, že u toho aspoň brečíš, protože já jsem celkem na měkko. Všechno zvládneš a nikdy tě neopustím. Pořád jsi moje sněhová vločka. Vždycky budeš. Víš, že tě mám ráda, že jo?

1 komentář:

  1. Brečím. Brečím, sakra. Ale obě musíme jít za tim svym štěstím... Trochu jiným směrem.

    OdpovědětVymazat